Diskuse

Zaplať, tlusťochu!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ambs-ace

7. 4. 2012 9:10
Internet

Co internetové obchody? Zatím je tam jen dost úzký sortiment.

0 0
možnosti

Krokodyl1

7. 4. 2012 3:28
česká klasika

kdysi jsem měl zajímavý produkt - inu kde lépe prodávat nežli v řetězcích. Pan Nákupčí z Tesca mi řekl, že je to jednak drahé a pak že tento sortiment nakupují zásadně od firmy X. Na firmě X mi pan Neúplatný doporučil snížit cenu a domluvit se s panem Příbuzným z firmy Y od které by to firma X mohla případně "předistribuovat" do Tesca. Pan Příbuzný mi vysvětlil, že za poloviční cenu by byl ochoten produkci odebírat s podmínkou splatnosti faktur půl roku a poblahopřál mi k mému štěstí. ... Výsledek? Zboží v Tescu cca 3x dražší než kdyby to kupovalo Tesco přímo ode mne, já na hranici ziskovosti, spousta čičmundů kolem se pakovalo zbůhdarma a půlroční splatnost je taky fajn :-/ Toto je skutečný příběh z doby před 8-mi lety.  :-P

1 0
možnosti

carolusI

7. 4. 2012 2:24
Hezký článeček

taková dobrá připomínka k představě některých mudrců o sladkém životě OSVČ. Já naštěstí podnikám už dlouho a zpočátku ten tlak nebyl tak velký. Dnes je to hora předpisů, povolení certifikátů. Vlastně dnes bych ve svém oboru ani podnikat nezačal, protože maturita není dostatečné vzdělání. Ale dlouhou praxi mi ÚŘAD milostivě uznal jako náhradu vzdělání. A teď se zasmějte, tohle podnikání je pouze hospodaření na pár hektarech jako vedlejší činnost. Zatím jsem úplatky dávat nemusel, ale to jen proto, že netoužím rychle zbohatnout.  Kolegové s touto ctižádostí se všimnému nevyhnou a pravda, vrací se jim několikanásobně. Jen na vysvětlenou. Pokud chcete nějakou mimořádnou dotaci, potřebujete projekt. A na projekt mají ministerští úředníci takové požadavky, že jsou schopni ho vypracovat jen oni sami.  A kruh se uzavírá. Zadáte úředníkovi na smlouvu vypracování projektu. Jeho kolega v kanceláři ho schválí. Vy legálně zaplatíte zpracování projektu a dotace je jistá. No nekupte to.

0 0
možnosti

ambs-ace

7. 4. 2012 9:16
Re: Hezký článeček

Když OSVČ nemají sladkej život proč jich pořád přibývá? Navíc lidi kritizují OSVČka co jsou vlastně zaměstnanci na Švarc. Ty nemusí řešit odbyt apod. Reálný výpadek daní kvůli nim je odhadem 100miliard ročně.

0 0
možnosti

Martin Křivý

6. 4. 2012 23:30
Ja jsem se s korupci nepotkal.

Jen o ni porad dokola slysim. Kazdym dalsim placanim se z ni ovsem stava neco "prijatelnejsiho" a "normalnejsiho". Proto Vas tu vsechny prosim, abyste se bud sverili s vlastni historkou, kdy po vas nekdo chtel uplatek (nebo kdy jste ho sami uspesne vymohli) nebo mlceli a nepomahali jejimu "znormalneni".

Ohledne zacatku v podnikani - tyhle prekazky maji svuj smysl. Byznys je tezky a pokud nekdo neni pevne rozhodnuty se prosadit, skoncil by v prostredi bez prekazek stejne. Jen pozdeji, totalne vycerpan a vyrizen. Takhle si rychle uvedomi, ze to vlastne tak moc delat nechce a zacne delat neco, co je mu blizsi a z ceho bude mit vetsi radost za min penez.

2 0
možnosti

OrpheusF1

7. 4. 2012 0:04
Re: Ja jsem se s korupci nepotkal.

souhlasim, take se s korupci nikde nepotkavam. znam hromadu lidi, co o tom vypravi, ale prime setkani ne.

na druhou stranu kdyz firmy posilaji ruzne darkove balicky a darky k vanocum ci cemukoliv svym odberatelum, respektive jejich lidem, tak to v podstate korupce uz muze byt. A tezko v takovem pripade posoudit, kdy uz jo a kdy jeste ne.

1 0
možnosti

OrpheusF1

6. 4. 2012 19:05
těch zatracenejch Čechů, řekl bych

jojo, je to smutné, v mnoha odvětvích to takto bohužel opravdu funguje. ale naštěstí nemáte pravdu. ten Váš krkovička může klidně podnikat a fungovat, jen nesmí mít představu, že začne ve velkém, protože pak by potřeboval velké peníze na začátek.

přes řetězce jede jen blázen a také jen blázen si myslí, že by v řetězcích mohlo být nějaké kvalitní zboží, kdepak, tam se jede na cenu, ne na kvalitu, ta je naprosto nežádoucí.

0 0
možnosti

Aaron5

6. 4. 2012 19:24
Re: těch zatracenejch Čechů, řekl bych

..souhlas, kolem dokola, jak nemáš kačky navíc, nedostaneš práci, zakázku, prostě korupce je už všude!!! jakýkoliv vedoucí byť jen objednávek, si nepokrytě a drze se smíchem řekne o ,,maličkost, bez které se jaksi vyskytnou problémy,,. A tohle je v celé společnosti, doktor, soudce,politik,učitel,automechanik atd.....Ať žije kapitalismus!!! Tohle jsme chtěli, tak to máme.:-P!!

0 0
možnosti