Diskuse

Game over.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mirek-storch

15. 5. 2011 10:11
Spontánní vyvěšení české vlajky místo povinného za totáče

je něco úplně jiného a navíc lidé nepřidávají rudou vlajku současně. Viděl jsem v Německu vyvěšenou vlajku s muslimskými znaky. V Norsku je vlajková výzdoba při státních svátcích dobrovolnou samozřejmostí8-o Líbil se mi váš nápad stahovat českou vlajku při mimořádných ostudách. Bohužel těch ostud je poslední dobou až příliš mnoho. V Německu jsem viděl i na zahradách vyvěšenou vlajku firmy Ferrari, protože tehdy v červené barvě této firmy byl mistrem světa Schumacher. To je hrdost na spoluobčana  tehdy v jiných službách ;-)  V současné době Michael Schumacher závodí v německé stáji Mercedes, ale nemá takové úspěchy jako u Italů.

0 0
možnosti

blebleson

15. 5. 2011 9:01
Stožáry s vlajkami na dvorcích před rodinnými domky

je možné poměrně často vidět i ve Švýcarsku.

Ale dávat si něco takového v Česku? Já se teda za sebe přiznám, že mě nenapadá jediný důvod proč bych něco takového měl dělat.

Já svým subjektivním pohledem situaci vnímám nějak takto - Česko jako stát není v ničem významné, nemá nic nač by mohlo být hrdé (úspěchy v hokeji a fotbalu nepočítám, protože těm sportům nerozumím, nesleduji je a nemají pro mě žádný význam). Za svou nezávislost nikdy nebylo ochotné nebojovat. Každému okupantovi se pokaždé bez boje vzdalo. Mocnostem a okupantům lezlo do zadnice vždycky tak, že to až dostalo rozměr humornosti. Např. namátkou - Československo bylo jedinou zemí na celém světě, která v padesátých letech vydala pamětní mince s portrétem Stalina! Něco takového neudělali v té době dokonce ani v Sovětském svazu, o jiných bolševických státech nemluvě! Jen Československo servilně dobrovolně toto udělalo. ;-)

Tak nač vyvěšovat nějakou vlajku? Navíc to, mám dojem, zákon zakazuje!

0 0
možnosti

blebleson

15. 5. 2011 9:23
Re: Stožáry s vlajkami na dvorcích před rodinnými domky

Hehe, samozřejmě ".... ochotné bojovat":-P

0 0
možnosti

Gemars E. Rommel

15. 5. 2011 0:09
Trochu z politky

Připomíná to našu hokejovou tour. Dlouho sme vítezili, a pak prohráli. No a náš stát dlouho nebyl rozkraden, a teď už je.

0 0
možnosti

sarumánek

14. 5. 2011 22:38
pár dobře míněných rad

1) Nesnažte se mít vždy poslední slovo (viz vaše četné připomínky k připomínkám níže). Shazovat oponentní názory je hloupé a nedospělé. A přitakávat pochvalným ještě trapnější. Chudák vaše partnerka. 

2) Přemýšlejte více do hloubky. Vyvěšování vlajek je opravdu americká specialita - a visí u jejich baráků nikoliv podle nálady, ale pořád. Tudíž i když třeba vpadnou do Iráku a někomu se to nelíbí, vlajku nestáhne. Dokáže totiž rozlišovat mezi chováním prezidenta či senátorů a svou hrdostí na Ameriku. Tahat do toho češství je blbina. Zkuste se podívat do Německa, Rakouska, Francie, Itálie, v podstatě kamkoliv (kromě výjimek) a uvidíte sám. Asi málo cestujete nebo (spíš) píšete tak, jak se vám to hodí do krámu bez ohledu na realitu. 

3) Zkuste si vzít z citovaných Američanů příklad hlavně vy. Heslo "be possitive" je jedno z jejich stěžejních. Místo nesmyslného kritizování ostatních za to, že vlaječky vyvěšují jen když fandí našim sportovcům je pochvalte, že aspoň někdy jsou na nás pyšní.

0 0
možnosti

kocurstvo

15. 5. 2011 0:05
Re: pár dobře míněných rad

Hm... První moudrý příspěvek v diskusích idnes... Kéž by všichni Češi začali postupně takhle myslet...

0 0
možnosti

bavlnka2.0

14. 5. 2011 18:34
co je to za nesmysl?

GAME OVER kdyz se jeste bude hrat o krasne treti misto? neni autor tak trochu mimo? co je na Ruzickovi lepsiho, kdyz nebyl schopen z kluku dostat jediny kloudny vykon na OH ve Vancouveru? nasi hrali a hraji nejkrasnejsi hokej na MS, jedna prohra s lepsim souperem na tom nic nezmeni.

0 0
možnosti

Pej-ťa

14. 5. 2011 20:53
Re: co je to za nesmysl?

Ehm.

0 0
možnosti

Psychorův klon

14. 5. 2011 18:32
Autrore, jak to mám tedy dělat?

Fandím každý rok na mistrovství našim. Jak mám dát najevo svou sounáležitost s tím týmem? Mám si dát do auty vlaječku Omsku, Mytišči, Petrohradu, Českých Budějovic, Phoenixu a já nevím koho ještě? Jestli vám to tak vadí, tak se prosím kousněte a ty tři týdny v roce to prosím vydržte. Ono to fakt má s vlastenectvím málo společnýho. Tak nás pseudovlastence prosím občas tolerujte. My prosím, krom těch hokejek a několika málo vědců opravdu nemáme být na co hrdí. Dík za toleranci. PS: vozím v autě šálu české repre celoročně a stožár plánuju.[>-]

0 0
možnosti

Pej-ťa

14. 5. 2011 20:54
Re: Autrore, jak to mám tedy dělat?

Tak to děláte dobře..R^

0 0
možnosti

Kuzma je tamhle!

14. 5. 2011 14:10
copak Cesi maji duvod k vlastenectvi?

krome hokeje? za poslednich zhruba let se naslo sakra malo duvodu, proc vyvesit ceskou vlajku a byt hrdy na to, ze su Cech. proto diky nasim hokejistum za to, ze nam jednou za rok poradny duvod daji.

0 0
možnosti

fearofthe

14. 5. 2011 16:43
Re: copak Cesi maji duvod k vlastenectvi?

A Američané ho mají?

0 0
možnosti

Tomio Dejmibura

14. 5. 2011 11:05
nadáváte rychlokvaškám, a

přitom pro vás hra skončila. Pro nás ještě ne, Češi můžou ještě vybovojovat krásnou bronzovou medali, hraje se dál, a i kdyby zůstali na 4. místě, my vlajku nesundáme, protože se sluší poděkovat za jejich skvělou jízdu mistrostvím.

Chudáci ty, co po prohraném semifinále, řvou GAME OVER..Rv

0 0
možnosti

Pej-ťa

14. 5. 2011 11:15
Re: nadáváte rychlokvaškám, a

8-o

0 0
možnosti

glem

14. 5. 2011 10:34
...

Mě je češství ukradeno neustále ...nejen po většinu roku.

0 0
možnosti

Pej-ťa

14. 5. 2011 10:39
Re: ...

Anebo tak...;-D

0 0
možnosti

agu

14. 5. 2011 10:09
vlajkarum mozna pri hokeji nejde o vlastenectvi

jak pisete, ale o pocit kmenove sounalezitosti. a ten mohou krasne vyjadrit a prozit prave pri tom hokeji s tou vlajeckou. rekl bych, ze kdyz potkaji podobne vyzdobene auto ve kterem jedou oni sami, reknou si - taky fandi a zalije je vlna blazenosti. ale nemyslim si, ze kdyz to auto potkaji, usmeji se na ridice a reknou si - take vlastenec.

0 0
možnosti

Pej-ťa

14. 5. 2011 10:23
Re: vlajkarum mozna pri hokeji nejde o vlastenectvi

Asi jo.. Nejspíš to bude nějaká light forma toho národního uvědomění, nebo co.. Anebo to taky může být něco úplně jinýho...:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS