Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trevis

20. 4. 2011 17:57
Některá pravidla porušuji naprosto vědomě

1) Při předjíždění nedbám na nejvyšší povolenou rychlost, naopak se snažím jet v protisměru co možná nejkratší dobu.

2) Považuji-li to za bezpečné a vhodné, předjíždím cyklisty i na plné čáře.

3) Zejména tam kde to znám, nejedu už 50 m před železničním přejezdem povolených 30 km/h. Původní úprava (30 m) mi přijde smysluplnější.

0 0
možnosti

Leinad

20. 4. 2011 16:22
Dodržovat předpisy

A co taklhe provádět každý den v ranní špičce protestní jízdu kolem magistrátu tak, aby zastupitelé dojeli do práce přesně dle předpisů, tedy 10km/h i míň. Na každý "dej přednost v jízdě" se chovat, jako by tam byla stopka. Při rozjíždění kolony nechávat velké rozestupy. Na světelné křižovatce, ve směru značeném jako vedlejší 1) počkat si na zelenou 2) Popojet si od stopčáry ke křižovace 3) Dávat přednost v jízdě.

0 0
možnosti

Chytrakz hospody

20. 4. 2011 15:33
O bezpečnost jde až na posledním místě

Vy jste nic nepochopil. Policajti, zejména ti obecní, jsou od toho, aby vybírali pokuty a tím přinesli nějakou tu pětku do obecní kasy. Těžko by asi vybrali dostatečné množství korunek, kdyby výbírali pokuty na místě, kde je to nebezpečné, tam většina jede opatrně a pomalu. Ale jestlipak víte, že měřiče, tedy i radary musej být ouředně cejchovaný ze zákona. Kolik radarů, hlavně  těch obecních, tento cejch má ?

0 0
možnosti

231

20. 4. 2011 14:33
Autor by si měl něco naštudovat

o tzv. osobě blízké. Takhle to vypadá, že jehho inofrmace jsou jen ze sdělovacíh kanálů.

0 0
možnosti

lolek77

20. 4. 2011 16:01
Tzv. "osoba blízká" neboli ve světě uznávané

právo nevypovídat proti sobě a svým blízkým nám dík vehemenci bývalého komunisty a policajta dnes poslance a podezřelého z falšování dopravních posudků hodlá tento stát zrušit. Respektive mu to nebude vadit u vražd, loupeží nebo znásilnění ale jen a pouze pokud překročíte rychlost jízdy a důkazní prostředky policie (nebo Czech radar a.s.) budou nedostatečné. Tomuto precedentu bychom se měli všichni bránit s dostatečnou razancí, protože zvůle státu v tomto případě překračuje režim třeba v Bělorusku.;-€

0 0
možnosti

Hynek Vilém Jarmila reloaded

20. 4. 2011 12:29
ještě k policii

Všimněte si, čím se policisté při kontrolách nejvíce baví - kontrolou rychlosti a měřením alkoholu v dechu. Případně kontrolou STK, hloubkou vzorku pneu, platností lékárničky, ještě bezpečnostními přestávkami profesionálních řidičů atd. Tedy vším, co jde velmi přesně a objektivně změřit.

Naopak VŮBEC NEŘEŠÍ stly jízdy, zbytečnou jízduv prostředním a levém pruhu na dálnici, agresivní a nepředvídatelné chování na silnici (ano i důchodce, kloboukáře, ženy panikářky), celkově svícení  a zbytečné používání mlhovek, zdravotní prohlídky seniorů atd.

Je to alibismus, lenost a flákačství dopr.policistů nejhrubšího zrna. Policie se buď bojí, že by se musela s řidiči dohadovat a dokazovat jim něco, nebo jí prostě přijde pohodlnější se věnovat věcem, kde se nenadřou a které se dají lépe vykazovat. Osobně si myslím, že B je správně. :-/

0 0
možnosti

děteněkam

20. 4. 2011 13:42
Re: ještě k policii

Zřejmě mladý a úměrně duševně vyvinutý.

Asi mu to nějaký důchodce sdělil tak, že to pochopil.

0 0
možnosti

Hynek Vilém Jarmila reloaded

20. 4. 2011 12:06
třicítky na místech, která jdou v pohodě projet stovkou

100%ní souhlas. Třicítka jinde než před školou taky nedává smysl.

Problém je v tom, že za špatně provedené značení není nikdo zodpovědný, nikdo není postižitelný. A že alibismus úředníků na dopravních odborech městských a jiných úřadů je do nebe volající. Tito lidé jsou skutečně odpovědní za to, jak se u nás nedodržují značky - protože 70% značení je naprosto zybtečná. A práce policie systémem "načapám tě" toto vše jen korunuje.

0 0
možnosti

semelik

20. 4. 2011 13:52
no a co když tam náhodou před dvěma lety opravovali

cestu a nejsou si jistí, jestli tam nebudou muset nastoupit znova, takže tam to omezení rovnou nechali, aby ho pak nemuseli instalovat znovu?

Nebo klasika - novej kus dálnice z Ostravy k Lipníku (nebo naopak), kde se dlouhou dobu úplně zbytečně jezdilo obousměrně jenom po jedné půlce s omezením na 60 nebo 80km/hod (protože druhý směr byl už dávno hotový). Samože tam každej fičel 120 nebo víc, protože to šlo. Ale když to konečně zprovoznili ve dvou směrech a opravdu se tomu dalo říkat dálnice (i když platilo se za to stejně jako při tom omezeném, obousměrném provozu), tak asi nenašli dost pracovních sil na to, aby ty značky s omezemín rychlosti sundali nebo aspoň přikryli. Takže v jednom směru OK, ale do Ostravy furt 60 nebo 80.

0 0
možnosti

My.WinCleaner

20. 4. 2011 11:39
Skutečně,

článek, aby něco. Nechápu, co vlastně autor řeší, tohle je pro mě ta největší nejasnost. Nelíbí se mu osoba blízká, ale rád ji využije? Ví, kde nejraději policie staví radary,  ale diví se nad připočtenými body? Diví se, že nikdo nechce, aby mu ve vesnici kolem baráku jezdila auta ve dne v noci stokilometrovou rychlostí?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS