Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kuřecí stehýnko a'la 'není to jedno?'

To kdyby viděl Pohlreich, tak nejspíš zešediví, jakkoliv je to zdánlivě nemožné...

Protože nám občas někdo připomene, že člověk musí někdy taky něco jíst, vypravíme se na průzkum lednice, kde neobjevíme nic jiného, než na kost zmražené kuřecí (teda nejspíš..) stehno. Nemáme na něj sice vůbec chuť, ale když už ho držíme v ruce - co s ním? Takto zmrzlé stehýnko vložíme tedy do střední části trouby a protože nejsme úplnej blbec, napadne nás ho něčím zalít, doupravit. Kuchařku nemáme (a i kdyby..komu by se chtělo v tom listovat?), stejně tak nemáme ani žádné jiné ingredience, pročež bude úprava velice jednoduchá. Jediné, co jsme nalezli, je zbytek oleje (třeba toho 'do salátů'..je to fuk..), něco kmínu, pepř a sůl. Nepřívětivě se tvářící stehno zalijeme (případně zalejeme..to je jedno..) olejem, posypeme zbytkem kmínu a doladíme solí s pepřem (přiměřeně, přiměřeně..). Troubu předehřejeme, anebo nepředehřejeme, na tu konečnou seškvařenou hromádku to má vliv nepatrný. Podíváme se přes sklo na náš kulinářský počin a odejdeme si řezat zbytky dřeva (jak dlouho to může sakra vydržet?), kouřit, věnovat se pozorování stropu, atp. Na celý stehno zapomeneme - bylo přece zmražený, takže za 20 minut to asi nebude..do večera času dost. Když se sešeří, připomene nám svítící trouba, že se v ní cosi odehrává. I vypravíme se, jakkoliv hlad stále nepociťujeme, jí vypnout a podívat se na výsledek našeho celodenního úsilí. Není to hezký pohled. Ale sníst se to musí - přece nejsme šílenci, abysme od poledne do večera vyvářeli jak vzteklý a pak to nakonec vyhodili..ne? Odlomíme původně středně velké a dříve stehýnko, nyní miniaturní 'cosi' od plechu (doporučené nářadí: špachtle, kladivo) a vložíme na talíř. Ten malý bohatě postačí.. Pro fajnšmekry: Vizuálně je celý počin možno esteticky vylepšit kouskem chřestu, nebo nějakou jinou, nejlépe zelenou trávou.. Nyní se zbývá poohlédnout po nějakém tom pečivu, případně sucharech. Nebo snad chcete vyvářet jak na svatbu a pachtit se ještě s rýží? Jak myslíte. Nám ostatním dostačí plně ten zbyteček dvou okoralých krajíčků. Na datum doporučené spotřeby, je-li toto ještě někde snad uvedeno, zásadně nekoukáme, nebudeme si to všechno přece zbytečně kazit. A už sedíme spokojeni u stolu, křupe nám to hezky-pěkně mezi zuby a máme ze sebe radost, že na tom ještě nejsme tak úplně nejhůř, že si ještě dokážeme i něco upéct.. Dobrou chuť! P.S. Tento příběh je založen na skutečné události...

Autor: Petr Fišer | pondělí 6.12.2010 14:50 | karma článku: 19,36 | přečteno: 1990x
  • Další články autora

Petr Fišer

Fenomén Vlasta Beneš.

Tímto článkem bych se chtěl pokusit o zpopularizování originálních příspěvků pana Vlasty Beneše, jimiž proslouvá pod seriálem iDNES.cz "100 pohledů na Česko".

3.7.2016 v 12:16 | Karma: 26,08 | Přečteno: 2290x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Hele, Svěrák!

Takovej ten pocit, když proti vám jde po ulici nějakej prošedivělej strejda a najednou si uvědomíte, že je to samotný mistr Svěrák..

27.6.2016 v 19:30 | Karma: 18,62 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Pan demagog: Břetislav Olšer.

Bude-li zmíněný pan bloger-spisovatel pokračovat podobným stylem, jako ve svém posledním opusu ( http://olser.blog.idnes.cz/c/314150/Mili-blogeri-za-amnestii-spoluodpovida-vlada-ne-pouze-prezident.html ), má myslím slušnou šanci, že jednoho dne vstoupí do jazyka českého tento obrat: To je naprostý olšerismus!

5.1.2013 v 12:10 | Karma: 27,79 | Přečteno: 3194x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Pátý přes devátý..

O pocitu štěstí, o špendlíku s takovou tou hlavičkou, o tom, kam bych s ním rád píchnul pí. Bobo a tak..

16.11.2012 v 11:53 | Karma: 14,42 | Přečteno: 1083x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Mám rád Jaroslava Duška, leč psát o něm jistě bude fuška..

..trocha poezie (tzv. 'nedělní chvilka') na úvod.. Jo a nemám na mysli bývalého předsedu železničních odborů...

11.11.2012 v 9:55 | Karma: 16,92 | Přečteno: 2129x | Diskuse| Kultura

Petr Fišer

Co televizní týden dal..

Tak hlavně to byla legrace.. Často neplánovaná a jaksi 'jiná', ale ta je nakonec nejlepšejší...

7.10.2012 v 13:30 | Karma: 17,94 | Přečteno: 1245x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Zaplať, tlusťochu!

Panáčkovi se zachtělo podnikat? No, jak je ctěná libost, zadarmo to ovšem nebude...

6.4.2012 v 14:52 | Karma: 33,44 | Přečteno: 6045x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Popis jednoho zápasu.

Tento článek chce být a je pouhou fikcí a jakákoliv případná podobnost s kteroukoliv žijící osobou je čistě náhodná..

31.3.2012 v 14:52 | Karma: 13,05 | Přečteno: 1259x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Pochvala České televizi..

Raději teda píšu o tom, co mě rozčílí, na to jsem kadet, ale když už to holt jinak nejde..

27.2.2012 v 17:49 | Karma: 16,82 | Přečteno: 1392x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Jana Bobošíková se při prezidentských volbách zasloužila o legraci.

Navrhuji tento zákon v uvedeném znění. Předpokládám ovšem, že se z důvodu celé řady pozměňovacích návrhů jeho schválení trochu protáhne..

25.2.2012 v 15:33 | Karma: 19,33 | Přečteno: 1816x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Lžou, jako když tisknou..

Co je psáno, to je dáno, že prej.. No, člověk by ale asi přece jen neměl věřit všemu..

7.2.2012 v 15:19 | Karma: 19,52 | Přečteno: 1682x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Do Tanvaldu dnes dorazí stovky Romů..

Údajně tedy.. A nevím proč tam vlastně dorazej - jen jsem to někde zaslechl, nebo tak něco..

7.1.2012 v 12:36 | Karma: 31,78 | Přečteno: 1618x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Je třeba učinit změnu..

Věci, které by měly být ze dřeva, jsou ze všeho možného, jen ze dřeva ne. Snad to způsobil zlý virus. Ale spíše to vzniká z nějakého přetlaku, z nutkání a přemíry snahy něco (cokoliv, hlavně NĚCO) změnit, přestože by často vůbec nejlepší bylo nechat věci tak, jak jsou.. A taky jde o prachy - to je jasný...

2.1.2012 v 18:33 | Karma: 14,62 | Přečteno: 918x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Velice rozumný názor na Václava Havla.

(A na to, co se děje po jeho úmrtí..) Čtěte, máte-li v oblibě objektivní, vyvážené a samozřejmě rozumné texty..

20.12.2011 v 14:50 | Karma: 23,94 | Přečteno: 2470x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Odkloněná soudnost.

Je to jev, na který jsme si už bohužel zvykli. Ovládá scénu nejen politickou, ale neohroženě pronikl do všech sfér života našeho vezdejšího..

20.11.2011 v 21:18 | Karma: 22,10 | Přečteno: 1592x | Diskuse| Ostatní

Petr Fišer

Pane Smrtko, Vy se pořád jen smějete..

Zemřel Ivan Jirous, řečený Magor. Tenhle: 'Vidím, že píšu o pekle matně, špatně a rozvlekle. Ctižádosti mě svatí chraňte - aspoň si nemyslím, že jsem Dante..'

10.11.2011 v 21:08 | Karma: 16,10 | Přečteno: 1476x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

V. Klaus nabádá k pokoře - to je švanda...

Je jisté, že někomu přijdou tato má slovíčka zlá, falešná a prázdná, ale prostě mi to nedá..

29.10.2011 v 11:16 | Karma: 33,02 | Přečteno: 1853x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Aleši Hušáku, chlapče rozmilý,

vy jste se k sobě s tou SAZKOU, a.s., vy jste se k sobě s tou SAZKOU, a.s., tolik hodili..

28.10.2011 v 13:52 | Karma: 25,51 | Přečteno: 1599x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Nevezmeš peněz Evropské unie nadarmo.

Tento článek byl sepsán bez finančního přispění Evropské unie a rovněž bez jakékoliv jiné spolupráce s touto organizací..

23.10.2011 v 16:48 | Karma: 14,41 | Přečteno: 1061x | Diskuse| Společnost

Petr Fišer

Velvyslanci co děláte?

Velvyslanci co děláte? Aj mate husle, na ně hráte, aj mate husle, na ně hráte.. No jo, ale co děláte potom?

22.5.2011 v 10:18 | Karma: 14,01 | Přečteno: 1699x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 136
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
petfis@tiscali.cz

Seznam rubrik

Oblíbené blogy